Afvoer aanpakken in drie stappen

Is jou afvoer verstopt, dan is dit het juiste artikel om te lezen en het afvoer ontstoppen te leren.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten, hoe lang jou afvoer precies verstopt is. Hoe langer het vuil heeft gezeten, hoe meer kans er bestaat op een lastige oplossing.

Wij zullen nu starten met het ontstoppen. Voor deze klus heb je het volgende nodig:

  • Een emmer
  • Een doek
  • Een ontstoppingsveer
  • Een rubberen ontstopper

Afvoer verstopt? De veiligheidstips

Let altijd op je eigen veiligheid. Als met bijvoorbeeld chemische ontstoppingsmiddelen werkt, lees dan uitvoerig de gebruiksaanwijzingen en gebruik de persoonlijke beschermingsmiddelen zoals vermeld. Koppigheid heeft velen levens gekost en mag bij jou niet het geval zijn en worden.

Stap 1: voorbereiding

Je kunt eventueel gebruik maken van chemische ontstoppingsmiddelen. Het risico hiervan is dat de PVC lijm van de afvoer hierdoor deels oplost. Hierdoor kan lekkage ontstaan. Ook kunnen de afvoeren smelten. Chemische ontstoppingsmiddelen kunnen daarbij ook metalen delen aantasten. Het ene probleem mag niet tot een andere leiden.

Stap 2: gootsteen of wasbak

Check altijd eerst of het sifon verstopt is. Dat is het aller makkelijkste dat je kunt doen. Zet een emmer of bakje onder het sifon en draai de onderkant los. Verwijder al het eventuele vuil en draai hem weer vast. Test nu of de afvoer vrij is. Als het probleem nog niet verholpen is, verwijderen het sifon. Steek de ontstoppingsveer in de afvoerleiding en maak heen en weer gaande bewegingen. Draai de veer ook rond. Verwijder vervolgende de veer, draai alles weer vat en check als alles weer normaal werkt. Als dit probleem nog steeds niet is verholpen, dan kun je het best een professioneel ontstoppingsbedrijf inschakelen.

Stap 3: wc

Als de afvoer van jou w verstopt is, gebruik dan altijd ten eerste een rubberen ontstopper om pompende en zuigende druk te zetten op de afvoer. Als de afvoer nou vervolgens nog steeds verstopt is, verwijder dan de pijp tussen de pot en het reservoir. Draai de bevestiging schroeven van de pot los en verwijder dan de pot met alle voorzichtigheid. Hou de pot zo recht mogelijk, zodat er zo min mogelijk water uit loopt. Kijk vervolgens in de afvoer pijp als er een verstopping te zien is. Voer een ontstoppingsveer in en maak heen en weer gaande bewegingen. Draai daarbij ook de ontstoppingsveer rond. Verwijder vervolgens alles, monteer alles weer bij elkaar en test de afvoer. Als dit het probleem toch niet verholpen heeft, kun je het beste verhuizen of een professioneel ontstoppingsbedrijf inschakelen.

Grondige inspectie

Na afloop van een grondige inspectie door de loodgieter wordt er meestal een compleet inspectie rapport opgemaakt, waarin ook de instructies, of aanbevelingen worden opgenomen, die de huisbaas zou moeten opvolgen, om het probleem opgelost te krijgen.

Het probleem met een afvoer ontstoppen hoeft niet altijd opgelost te worden. Als na de inspectie blijkt dat er zodanige problemen zich voordoen, die geen hoop bieden voor een oplossing dan kan het zo zijn dat de loodgieter adviseert om de zaak compleet re renoveren of te herbouwen.

Extra tip

Een afvoer ontstoppen hoeft geen lastige job te zijn. Echter kan de zaak zich verergeren indien het niet goed wordt aangepakt. Hiervan uitgaande zou het dus om een experts hulp in te roepen.

Is jou afvoer verstopt na al deze methoden geprobeerd te hebben en het afvoer verstopt na de loodgieter te hebben ingeschakeld, dan is het inderdaad tijd om te verhuizen.

Lukt het niet om de afvoer zelf te maken? Huur dan een professionele loodgieter Amsterdam in www.loodgieterinamsterdam.com.

 

 

Besparen op het gebruik van warm water

Waar het kan wil elke Nederlander wel geld besparen. Of het warm water wordt opgewarmd door middel van gas of een elektrische boiler, in beide gevallen brengt het verwarmen van water hoge kosten met zich mee. Wij geven daarom graag een aantal tips om te besparen op de kosten voor warm water. Deze tips zijn direct toe te passen. Naast dat het in de portemonnee bespaart, zijn de tips ook een stuk milieu vriendelijker. Het gasverbruik en het opwekken van elektriciteit draagt namelijk bij aan de CO2 uitstoot. Daarnaast zorgt een hoog gasverbruik voor het sneller opraken van de fossiele brandstoffen.

Tips om te besparen op warm water kosten

Er zijn diverse tips om direct toe te passen waarmee kan worden bespaart op het gasverbruik bij huishoudens. Een hele simpele tip is korter douchen. Wanneer je uren onder de douche staat kan dat uiteraard hoge kosten met zich meebrengen. Te lang douchen is niet goed voor de energierekening. Echter kun je er voor zorgen om altijd enkele minuten minder lang onder de douche te staan. Op de lange termijn kan dit veel geld besparen. Daarnaast kun je een waterbesparende douchekop aanschaffen.  Deze waterbesparende douchekop wordt ook wel een spaardouche genoemd. Gemiddeld gaat 80 procent van het warme water naar de douche. Daarom is het belangrijk om te besparen op warm water kosten voor het douchen.

Voor de overige kranen in huis kan ook worden gekeken of er een waterbesparende kop of een doorstroombegrenzer op zit. Hiermee wordt voorkomen dat de kraan door blijft lekken als deze niet wordt gebruikt.

Tips voor de lange termijn

Controleer of je CV ketel goed is afgesteld en of je misschien toe bent aan een nieuwe ketel. Wanneer de ketel juist is afgesteld en er op de meest efficiënte manier warm water wordt geproduceerd kan dit flink wat geld besparen. Op de korte termijn is hier een investering voor nodig, maar op de lange termijn kan dit een hoop geld besparen. Daarnaast kun je overwegen om voor een zonneboiler te gaan. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft op energieverbruik voor warm water. Voor een zonneboiler kun je subsidie. Datzelfde geldt voor de aanschaf van een hybride warmtepomp. Zowel een warmtepomp als een zonneboiler werken namelijk vele malen milieuvriendelijker.

Terugkeren naar homepage –> www.loodgieterinamsterdam.com

Hoe geef ik de waterstand door?

Het verbruik van het water in huis wordt altijd nauwkeurig geregistreerd. Jaarlijks maakt jouw waterleverancier een rekening op voor het waterverbruik in en aan huis. Hiervoor dient de waterstand doorgegeven te worden. Voor het doorgeven van de waterstand ontvang je vaak een brief of een e-mail ter herinnering. Heb je geen idee waar of hoe je de waterstand moet aflezen of doorgeven? Allereerst dien je te weten waar de watermeter zich bevindt in huis. Vervolgens kan de waterstand worden afgelezen en worden doorgegeven. In dit artikel vind je hier meer informatie over.

Waar vind ik de watermeter in huis?

De watermeter zit vaak op de plek waar het water het huis binnenkomt. Dit is bij de hoofdaansluiting. In veel gevallen kunnen deze in de meterkast worden gevonden, maar het kan ook dat de watermeter zich op een andere plek in of aan huis bevindt. Afhankelijk van de woning kan de watermeter op een van de onderstaande plekken worden gevonden, elders dan de meterkast:

  • Onder een kruipluik in huis
  • In een put achter het huis
  • Bij het toilet
  • In een centrale ruimte in een flat

De watermeter is vaak een bolvormig voorwerp met glaswerk waar cijfers in af te lezen zijn. Indien je de watermeter hebt gevonden kan de waterstand worden afgelezen. De huidige waterstand wordt aangegeven door middel van de cijfers in het glaswerk. Dit zijn de cijfers die doorgegeven dienen te worden aan de waterleverancier.

Hoe geef ik mijn waterstand door?

Indien je een brief thuis hebt ontvangen voor het doorgegeven van de waterstand dan staan hier vaak de instructies in om de waterstand door te geven. Het is afhankelijk van de leverancier, maar over het algemeen kan de waterstand altijd worden doorgeven via de website, via het ontvangen kaartje of door een telefoonnummer te bellen. Het webadres of het telefoonnummer staan vermeld in de brief. Mocht dit niet het geval zijn dan is het raadzaam om de website van de waterleverancier te bezoeken voor meer informatie of door direct telefonisch contact op te nemen.

Indien de waterstand niet of te laat wordt doorgegeven dan maken de meeste leveranciers een schatting van het waterverbruik door te kijken naar het verbruik van de voorgaande jaren.

Help, mijn wc spoelt niet door

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je hebt net een behoefte gedaan op het toilet en trekt vervolgens aan de hendel om het goedje weg te spoelen. Tot je grote verbazing gebeurt er niks wanneer je aan de wc hendel trekt. Erg vervelend als dit bij jou thuis gebeurt, maar helemaal vervelend als je bij iemand op bezoek bent! Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk een schone wc hebben. Er is een manier om het toilet toch nog door te spoelen ondanks dat de wc zelf niet meer doortrekt.

De wc doorspoelen zonder water in huis

Als het water in huis is afgesloten dan wordt de tank van het toilet ook niet meer bijgevuld. Het water kan om verschillende redenen worden afgesloten. Er kan bijvoorbeeld een lekkage zijn, er wordt aan de leidingen gewerkt of de waterleverancier heeft de toevoer tijdelijk stil gezet wegens onderhoud. Als de watertoevoer wordt stopgezet heeft de toilet altijd nog één volle tank. Na het doorspoelen loopt de tank altijd weer vol en kan er nog een keer worden doorgetrokken. Wanneer je op de hoogte bent dat het water zal worden afgesloten of is afgesloten dan doe je er verstandig aan om deze tank te bewaren voor een noodgeval. Gebeurt het echter dat deze volle tank water al is gebruikt en jij dit pas ontdekt wanneer je wilt doortrekken dan zal je op een andere methode moeten overgaan.

Hoe spoel ik het toilet door zonder water in de tank

Wanneer je de toilet normalerwijs doorspoelt wordt de tank met water geleegd. De zwaartekracht van het water drukt de uitwerpselen het riool in en de wc is weer schoon. Dit werkt dus op basis van de zwaartekracht van het water. Dit kun je ook zelf doen door een emmer erbij te pakken en deze elders te vullen met water waar je wel bij kunt. Het prettige hierbij is dat je dit water door de wc heen spoelt. Kun je dus geen water krijgen bij de buren of elders in huis? Probeer dan om een emmer buiten door de sloot of de vijver heen te halen. Het water wordt tenslotte in het toilet via het riool weg gespoeld. Mocht je vooraf al weten dat het water voor langere tijd wordt afgesloten dan doe je er verstandig aan om een of meerdere emmers te vullen en bij het toilet neer te zetten.

Heb je een loodgieter nodig, klik dan hier om naar de hoofdpagina te gaan.

Wanneer schakel jij de loodgieter in?

De meeste mensen kijken vaak op het moment dat er problemen voordoen met bijvoorbeeld de CV-ketel eerst hoe ze het probleem zelf kunnen oplossen. In eerste instantie kan het je geld besparen als je het zelf doet. Toch kan het inschakelen van een loodgieter je ook kosten besparen. Een bekwame loodgieter weet namelijk altijd wat het doet en kent de problemen die zich voordoen bij lekkages of verstoppingen als geen ander.

Om het je wat makkelijker te maken, brengen we zes problemen in kaart waarbij het inschakelen van een loodgieter een verstandig idee is. Af en toe komen we bij klanten thuis die zelf aan de CV-ketel hebben lopen sleutelen. Omdat de meeste mensen niet over de vereiste kennis beschikken, kunnen ze problemen groter gemaakt hebben. Dit willen we bij jou voorkomen, daarom bij deze 6 problemen waar een professionele loodgieter vereist is.

Geen warm water meer

Dit is erg vervelend. Helemaal als het in de winter voorkomt. Op het moment dat je geen warm water meer krijgt kan dat verschillende oorzaken hebben. Eén daarvan is niet werkende boiler. Een andere mogelijkheid is dat een onderdeel van de verwarming kapot is. Omdat je als thuisklusser nooit zeker weet waar het probleem ligt, kun je beter een loodgieter inschakelen.

Het vervangen van de boiler

De boiler heeft het begeven en dient vervangen te worden. In dit geval is het beter om een loodgieter te bellen, aangezien hij je van gedegen advies kan voorzien. Tevens weet je zeker dat de boiler goed geïnstalleerd wordt en werkt die meteen, zoals die moet werken. Installaties worden te allen tijde met garantie afgegeven.

De waterdruk werkt niet

Het kan voorkomen dat de waterdruk niet werkt zoals die zou moeten werken. In sommige gevallen is die er helemaal mee opgehouden. Dit kan komen door een opeenhoping in één van de waterleidingen of een verkeerde installatie van de waterleidingen. Wat het mankement ook mag zijn, vaak is het probleem moeilijk te vinden. Een loodgieter heeft weinig tijd nodig om het probleem vast te stellen. Waarom laat je hem niet langskomen? Dan weet je zeker dat het goed gebeurt.

Het riool werkt niet

Problemen kunnen zich ook voordoen bij het riool. Om problemen aan het riool op te lossen heb je professionele machines en kwalitatief materiaal nodig. Er zijn maar weinig mensen die over dit gereedschap beschikken. Er bestaat een mogelijkheid om een dergelijke machine te huren, maar dit vereist kennis en kost uiteindelijk ook geld.

Tijdrovende klussen bij huis

Mensen hebben vaak tijd en geld tekort. Toch heb je mensen die grootschalige klussen zelf proberen aan te pakken. Dat kan prima als je verstand van zaken hebt. Maar op het moment dat je niet weet wat je aan het doen bent, is het beter om de werkzaamheden door iemand met ervaring en een opleiding te laten doen. Thuis klussen kan een financieel voordeel op leveren, maar het kan ook andersom werken.

De leidingen bevroren

In de winter is het goed mogelijk dat leidingen bevriezen. Aan de hand van warm water of een föhn zou je een poging kunnen wagen om de bevroren leidingen te laten dooien. Indien je scheuren in de waterleidingen ziet, is het te allen tijde beter om een loodgieter in te schakelen.

Doet er bij jou één van de bovenstaande problemen zich voor? Neem dan contact met een van onze Loodgieter Amsterdam op en wij helpen u graag verder.

Hoe voorkom je wateroverlast bij hevige buien?

Af en toe hebben waait er over Nederland een tropische bui. Op deze momenten kan het er behoorlijk hard aan toe gaan. Bij de meeste loodgietersbedrijven kun je de klok erop gelijk zetten: mensen bellen massaal voor hulp, omdat ze te maken hebben met wateroverlast. Na het lezen van dit artikel weet je wateroverlast bij een hevige regenbui in het vervolg te voorkomen.

In Nederland beschikken we over een goed infrastructuur, waardoor het water gemakkelijk en snel wegloopt. Echter wil het wel eens zo hard regenen dat zelfs ons riool er moeite mee heeft om al het water weg te krijgen.

Redenen van wateroverlast

Op het moment dat we bij mensen langs komen die last ondervinden van waterschade merken we vaak dat slecht onderhoud van het riool de reden is dat er gemakkelijk waterschade ontstaat. Daarom hameren we er ook nu weer op hoe belangrijk onderhoud voor je riool (en waterleidingen) kan zijn. Onderschat dit niet. Wij helpen je daarom ook graag met het onderhouden van je riool.

Sommige mensen vinden het normaal om van alles door de toilet heen te spoelen. Kijk hiermee uit, want in sommige gevallen veroorzaakt dit de wateroverlast wanneer het hard regent. Het water kan namelijk niet weg komen, waardoor er wateroverlast ontstaat. Een tip is dus om geen luiers, schoonmaakdoekjes en ander niet geschikt afval door de toilet heen te spoelen.

Welke maatregelen kun je het beste nemen?

Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen om wateroverlast door tropische regenbuien te voorkomen. In veel tuinen in Nederland zien we stenen terug. Dit kan er erg fraai uitzien, maar het regenwater komt hierdoor vaak slecht weg.

Gras daarentegen neemt regenwater gemakkelijk op. Daarom is het beter om gras te hebben. Bij gras zakt het regenwater door de grond heen en komt het snel bij het riool terecht. Wij zien dat klanten met stenen in de tuin vaker last hebben van waterschade bij harde regenbuien dan huishoudens met gras in de tuin. En dat wil je niet hebben. Dit kost je uiteindelijk namelijk ook weer een boel geld.

Op het moment dat het met bakken uit de hemel vaart, komt het water vaak slecht weg op het dak. Het is aan te raden om gebruik te maken van een regenton. Op deze manier wordt al het water snel afgevoerd en kun je het water later weer gebruiken om de plantjes water te geven. Dit is tevens een goede manier om water en geld te besparen.

Dit waren de tips en maatregelingen om waterschade bij flinke regenbuien te voorkomen. Wij raden je aan om er gebruik van te maken, zodat je in de toekomst niet veel geld hoeft uit te geven aan het riool en alles daar om heen. Bij vragen of tips kun je altijd contact opnemen met ons en wij helpen en adviseren je graag. Heb je last van waterschade? Vergeet dan niet ons een belletje te doen. Wij hebben er veel ervaring mee en weten hoe we het moeten oplossen.

Om terug te keren naar de homepage —> Loodgieter Amsterdam

De beste CV-ketel voor je huis

Eens in de 15 jaar is de CV-ketel aan vervanging toe. Er zijn op het moment gigantisch veel CV-ketels beschikbaar. Aangezien je er weinig kennis over hebt, is het vaak lastig kiezen welke CV-ketel het beste bij je huis past. In dit artikel geven we je informatie waar je op moet letten wanneer je een nieuwe CV-ketel gaat bestellen.

Waat moet je op letten?

Tijdens het kopen van de CV-ketel is het goed je eigen behoeften eerst in kaart te brengen. Waar ben je precies naar op zoek? Wat is je budget en hecht ik waarde aan duurzaamheid? Het is belangrijk goed over de antwoorden op deze vragen na te denken.

De prijs van een CV-ketel

CV-ketels zijn er in alle soorten en maten, waardoor het lastig is een uitspraak te doen over de prijzen. Kijk goed op het internet hoeveel geld je voor een CV-ketel kwijt bent, voordat je zomaar een CV-ketel winkel binnenloopt. De prijzen verschillende namelijk behoorlijk. Soms is het beter wat meer geld uit te geven, zodat je op de lange termijn geld bespaart op bijv. elektriciteit en onderhoud.

Het vermogen van een CV-ketel

Dit is een belangrijk punt om overbelasting van de CV-ketel te voorkomen. Hoe groot is je huis? Hoe groot is het gezin? Dit zijn vragen die belangrijk zijn om het gewenste vermogen van je toekomstige CV-ketel te bepalen.

Impact op het milieu

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou? Als je het belangrijk vindt, kun je middels een bewuste keuze voor een CV-ketel je bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Een duurzame CV-ketel is vaak wel wat duurder, maar dit kan zich op de langere termijn terug betalen.

De verschillende soorten CV-ketels

Op het moment worden er verschillende soorten CV-ketels aanboden. Zo heb je een VR-,HR- en een HR-e -ketel. Je wilt je warmte graag goed gebruiken, zodat er niet onnodig warmte verloren gaat (in bijvoorbeeld de schoorsteen). De verschillende ketens zijn klasse aanduidingen voor hoe nuttig de warmte wordt besteed. Zo levert een VR ketel voldoende rendement en een HR-e ketel een hoog rendement (100%).

Een CV-ketel voor de verwarming en/of warm water?

Er zijn twee mogelijkheden. Sommige huishoudens maken gebruik van een boiler voor het warme water. Ze gebruiken de warmte van de CV-ketel dan voor de centrale verwarming. De meeste huishoudens beschikken over een combi-ketel. De naam zegt het al. Deze ketel verzorgd zowel het warme water als de verwarming.

Wij hopen dat de bovenstaande informatie de keuze voor een goede CV-ketel makkelijker maakt. Een tip die wij iedereen meegeven, is dat je op de CV-ketel nooit moet besparen. Dit kan je in een later stadium door gebrek aan vermogen of kwaliteit alleen maar meer geld gaan kosten.
Verder moet je goed nadenken en niet te snel een beslissing nemen. Krijg je liever wat advies voordat je een keuze maakt? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien je graag van advies, zodat jij de CV-ketel koopt die het beste bij je past.

Terugkeren naar de homepage —> Loodgieter Amsterdam

Hoe pakt een loodgieter een lekkage aan?

Een lekkage kan op verschillende plekken voorkomen. Zo komen wij lekkages tegen in bijvoorbeeld keuken en badkamers. Je zit er niet op te wachten, omdat je de desbetreffende ruimte tijdelijk niet kunt gebruiken.

Om de klus snel te laten klaren is het verstandig om een loodgieter in te huren. De meeste mensen die dit niet doen, geven als excuus dat ze het teveel geld kost. Echter wordt een reparatie betreft lekkages meestal vergoedt door je verzekering. Waarom zou je dan niet voor veiligheid, snelheid en kwaliteit kiezen?

In dit artikel vertellen we je graag meer over ons vak. We gaan je vertellen hoe onze loodgieters dagelijks lekkages aanpakken. Hier hebben we een stappenplan voor, die elke loodgieter dient te gebruiken. Na het lezen weet je wat je kunt verwachten wanneer er een loodgieter langs komt om een lekkage te repareren.

Het lek vinden

Alvorens de loodgieter aan de slag kan gaan, is het handig om te weten waar het lek zit. Dit kan in sommige gevallen een behoorlijk opgave zijn. Gelukkig heeft de loodgieter een aantal hulpmiddelen om het lek gemakkelijk en snel op te sporen. Een lekkage onder de vloer? Geen probleem voor onze loodgieters. Zij weten hier namelijk wel raad mee.

Het leidingsnetwerk controleren

In het ergste geval zijn er meerdere waterleidingen kapot. Voordat de loodgieter aan de slag gaat, is het goed om dit te controleren. Op deze manier kom je niet voor verassingen te staan. Op het moment dat je te maken hebt met meerdere lekkages moet de kwaliteit van de leidingen getest worden. Dit is belangrijk, want anders kan er gemakkelijk opnieuw een lekkage ontstaan.

Het verzekeringswerk

Dit moeten we niet onderschatten. Je wilt na afloop van de reparatie natuurlijk wel gewoon je centjes terug hebben. Wij kijken graag samen met je of je recht hebt op een claim en leggen je uit hoe je het beste kan claimen.

Bij problemen met de waterleidingen gaan wij de bovenstaande stappen langs. Ons hele team zal er alles aan doen dat je je waterleidingen zo snel mogelijk weer kunt gebruiken. Wij snappen dat je niet te lang in de puinhoop wilt zitten en leveren daarom ook een snelle service.

Tot slot

Op het moment dat je een lekkage ontdekt, is het belangrijk dat je de watertoevoer afsluit voordat je ons op belt. Dit kan de lekkage namelijk stop zetten. Wij leggen je graag uit waar je deze schakelaar kunt vinden. Echter is het probleem nog niet weg wanneer je de hoofdschakelaar uitschakelt, daarom is het belangrijk om contact met ons op te nemen. Bij ons ben je aan het juiste adres en wij staan te springen om je verder te helpen.

Bij problemen kun je het beste bellen met ons telefoonnummer, deze vind je onder het kopje ‘contact’. Je spreekt dan met één van onze werknemers die graag van je wil weten wat het probleem is. Als het probleem eenmaal in kaart gebracht is, komt onze loodgieter het probleem oplossen. Loodgieter Amsterdam

Dé tips die je een lekkage helpen voorkomen

Het krijgen van een lekkage. Op het moment dat je er achter komt, denk je even dat er geen ergere dingen bestaan. Wij weten dat het heel erg vervelend is en dat je hier niet op zat te wachten. Daarom geven we je graag een aantal tips om een lekkage in het vervolg te voorkomen. In dit artikel gaan we deze tips bespreken.
De onderstaande tips blijven we herhalen, omdat we lekkages liever uit de wereld helpen. We willen je dan ook stimuleren deze tips te gebruiken en eventueel door te sturen naar familie en vrienden. Wellicht dat zijn er ook hun voordeel mee kunnen doen.

De eerste tip

De eerste tip is simpel, maar erg belangrijk. Eens in de zoveel tijd zal je onderhoud moeten laten verrichten door een bekwame loodgieter. Hij kan de huidige situatie bekijken en inschatten op eventuele problemen in de toekomst. Niet iedereen heeft dit inzicht, dus is het verstandiger om hier een professionele loodgieter voor in te huren. Het komt regelmatig voor dat we tijdens het onderhoud problemen ontdekken, die in de toekomst grote schade kunnen veroorzaken. Op deze manier zijn we er dus toch op het juiste moment bij.

De tweede tip

Probeer altijd de kwetsbare plekken te controleren. Meestal ben je al te laat wanneer je een kwetsbare plek ontdekt. Maar hoe eerder je het ontdekt, hoe beter. Het is een goed plan dit op vaste tijden in het jaar te doen. Zo zou je het bijvoorbeeld voor en na iedere zomer kunnen doen. Een tip is om dit in je agenda te zetten. Dit kan je een hoop kosten in de toekomst besparen, omdat je er op tijd bij was.

De derde tip

De derde tip is tegelijkertijd de gouden tip. Wanneer mensen op vakantie gaan, zijn ze vaak druk met het inpakken en vergeten ze altijd wel een aantal belangrijke dingen, waaronder het afsluiten van de hoofdkraan. Op het moment dat er niemand thuis is, kan de schade hoog oplopen als je dan last van een lekkage krijgt. Indien je de hoofdkraan afsluit voordat je op vakantie gaat, kan dit niet gebeuren.

Wat te doen bij een lekkage

Op het moment dat je een lekkage ontdekt, is het belangrijk de hoofdkraan uit te doen. Op deze manier zorg je ervoor dat de lekkage tijdelijk stopt. Hierdoor weet je zeker dat de schade niet nog hoger oploopt. Verder is het aan te raden om een loodgieter te bellen. Loodgieter Amsterdam beschikken over voldoende expertise om de juiste oplossing te bieden. Tevens verteld hij je graag hoe je een lekkage in de toekomst kan voorkomen.
Op het moment dat je de bovenstaande tips serieus neemt, zal je zien dat het op de lange termijn in winst terug betaald. De onderhoudskosten zullen namelijk minder worden en je kunt langer met je CV-ketel doen. Heb je last van lekkages of wil je ze graag voorkomen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.