Je doucheputje stinkt? Check deze tips!

doucheputje-stinktHet komt wel eens voor dat je doucheputje stinkt of muf gaat ruiken. Dat komt doordat haren en zeepresten blijven steken, waardoor bacteriƫn en schimmels huis kunnen maken.

Hoe je van deze stank af kan komen

Je kan op verschillende manieren te werk gaan, maar het staat vast dat je het douchputje zal moeten reinigen.

  • Haal het afschermdeksel van het doucheputje af. Doe wegwerp (rubberen) handschoenen om of een plastic zak en verwijder het vuil uit het doucheputje. Je kunt meteen een schoonmaakborsteltje bijhalen en daar goed schrobben. Een kledinghanger mag gebruikt worden om wat verder in de afvoer te reiken. Een ontstoppingsveer om nog verder te reiken weer.
  • Niet verholpen? Gebruik een rubberen ontstopper. Verwijder het afschermdekseltje, plaats het rubberen gedeelte geheel om de opening van het doucheputje. Is eromheen droog, maak het even nat. Je maakt ongeveer tien keer een pompende beweging. Ruik daarna als de vieze geur verdwenen is. Je kunt deze handeling enkele malen herhalen.
  • Ruikt het nog steeds niet naar wens, maak dan gebruik van ontstoppingsmiddelen. De chemische zijn schadelijk voor het milieu, dus raadt loodgieter Amsterdam (bak)soda met azijn aan. Heb je misschien geen azijn, kun je de (bak)soda in heet water oplossen en een aantal keer ingieten.

Enkele tips om je doucheputje fris te laten ruiken

Na het opschoningsproces kun je op eenvoudige wijze voorkomen dat het doucheputje weer gaat stinken, dit kun je zo doen:

  • Maak je doucheputje dagelijks schoon. Voorkom ophoping van haar en zeeprestjes.
  • Dagelijks zal niet lukken? Plaats een afvoerzeefje in je doucheputje. Maak die om wekelijks schoon. Vaker, indien nodig.
  • Je kunt de afvoer maandelijks doorspoelen met de zelfgemaakte ontstopper (baksoda met azijn). Doe dit vaker als het geurtje niet lang genoeg wegblijft.

Je doucheputje stinkt nog steeds?

Als je na bovenstaande tips nog steeds last hebt van een stank uit het doucheputje, dan kan het goed zijn dat er iets niet goed gaat in het riool. Je kunt dan onze rioolreinigingsservice pagina eens bekijken of je daar wat aan hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button