Hoe voorkom je wateroverlast bij hevige buien?

Af en toe hebben waait er over Nederland een tropische bui. Op deze momenten kan het er behoorlijk hard aan toe gaan. Bij de meeste loodgietersbedrijven kun je de klok erop gelijk zetten: mensen bellen massaal voor hulp, omdat ze te maken hebben met wateroverlast. Na het lezen van dit artikel weet je wateroverlast bij een hevige regenbui in het vervolg te voorkomen.

In Nederland beschikken we over een goed infrastructuur, waardoor het water gemakkelijk en snel wegloopt. Echter wil het wel eens zo hard regenen dat zelfs ons riool er moeite mee heeft om al het water weg te krijgen.

Redenen van wateroverlast

Op het moment dat we bij mensen langs komen die last ondervinden van waterschade merken we vaak dat slecht onderhoud van het riool de reden is dat er gemakkelijk waterschade ontstaat. Daarom hameren we er ook nu weer op hoe belangrijk onderhoud voor je riool (en waterleidingen) kan zijn. Onderschat dit niet. Wij helpen je daarom ook graag met het onderhouden van je riool.

Sommige mensen vinden het normaal om van alles door de toilet heen te spoelen. Kijk hiermee uit, want in sommige gevallen veroorzaakt dit de wateroverlast wanneer het hard regent. Het water kan namelijk niet weg komen, waardoor er wateroverlast ontstaat. Een tip is dus om geen luiers, schoonmaakdoekjes en ander niet geschikt afval door de toilet heen te spoelen.

Welke maatregelen kun je het beste nemen?

Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen om wateroverlast door tropische regenbuien te voorkomen. In veel tuinen in Nederland zien we stenen terug. Dit kan er erg fraai uitzien, maar het regenwater komt hierdoor vaak slecht weg.

Gras daarentegen neemt regenwater gemakkelijk op. Daarom is het beter om gras te hebben. Bij gras zakt het regenwater door de grond heen en komt het snel bij het riool terecht. Wij zien dat klanten met stenen in de tuin vaker last hebben van waterschade bij harde regenbuien dan huishoudens met gras in de tuin. En dat wil je niet hebben. Dit kost je uiteindelijk namelijk ook weer een boel geld.

Op het moment dat het met bakken uit de hemel vaart, komt het water vaak slecht weg op het dak. Het is aan te raden om gebruik te maken van een regenton. Op deze manier wordt al het water snel afgevoerd en kun je het water later weer gebruiken om de plantjes water te geven. Dit is tevens een goede manier om water en geld te besparen.

Dit waren de tips en maatregelingen om waterschade bij flinke regenbuien te voorkomen. Wij raden je aan om er gebruik van te maken, zodat je in de toekomst niet veel geld hoeft uit te geven aan het riool en alles daar om heen. Bij vragen of tips kun je altijd contact opnemen met ons en wij helpen en adviseren je graag. Heb je last van waterschade? Vergeet dan niet ons een belletje te doen. Wij hebben er veel ervaring mee en weten hoe we het moeten oplossen.

Om terug te keren naar de homepage —> Loodgieter Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button