Waterleiding aanleggen met deze simpele stappen

waterleiding aanleggenEen waterleiding op een nieuwe locatie in het pand of huis kan veel voordelen opleveren. De waterleiding aanleggen lijkt een heel ingewikkelde taak, zeker gezien het feit dat de meeste installaties met koperen leidingen worden aangebracht.

De oplossing daarvoor is het gebruik van flexibele leidingen. Deze zijn eenvoudig te buigen, dus ook snel en overal langs moeilijk bereikbare plekken te leiden. Los van de standaard T-stukken zijn er alleen nog enkele koppelingen, die de leidingen aansluiten op de T-stukken, nodig. Gereedschap zeker ook voor het aanschroeven, knippen en afbramen.

(direct naar de video uitleg? Scroll naar beneden en sla ‘waterleiding aanleggen – stappenplan’ over)

Waterleiding aanleggen – stappenplan

  1. Sluit de hoofdkraan af. Als de leiding(en) aan weerszijde op het bestaande netwerk worden aangesloten, gebruik je voor één aan te brengen leiding twee T-stukken en voor twee, gebruik je er vier.
  2. Waar de flexibele leiding op het bestaande netwerk bevestigd zal worden, zaag je een stukje koper weg. Daar komen de T-stukjes te zitten.
  3. Wanneer je eenmaal hebt bepaald waar je de leidingen zal plaatsen, hoe die moeten lopen en waar uit te monden kun je die uitrollen en deels op maat knippen. Dit is een speciale tang om de leidingen te knippen, zodat deze niet platgedrukt worden.
  4. Bevestig de leidingen met plastic clipjes aan de muren waar die langslopen. Gebruik wat plakband om de leidingen te onderscheiden, als er warm en koud waterleidingen getrokken worden.
  5. Knip af, indien dat nog nodig is. Braam dan de randen van de leidingen af.
  6. Je sluit nu de connector aan op de leiding aan de zijde die gekoppeld zal worden op het bestaand waterleidingsysteem. Dit gebeurt met een inbussleutel (L-sleutel). Via een klein gaatje, dat wit aangeeft, is te zien als ie goed vast zit.
  7. Aan het uiteinde naar de koperen leidingen breng je de T-stukken aan (met teflon) en bevestig je deze, met de rechte uiteinden op de bestaande leidingen.
  8. De andere uiteinden worden met teflon (loctite) gewikkeld en bevestigd op de kraan of douche.
  9. Doe de hoofdkraan open en controleer op lekkage.

Kom je er niet helemaal uit? Kijk dan onderstaande video eens.

Professional inschakelen?

Wil je toch liever een professional inschakelen dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bel ons op 020 261 13 00 of bezoek de homepage om meer informatie over ons loodgietersbedrijf te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *