Tips om zelf je afvoer te ontstoppen

Is jou afvoer verstopt, dan is dit het juiste artikel om te lezen en het afvoer ontstoppen te leren.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten, hoe lang jou afvoer precies verstopt is. Hoe langer het vuil heeft gezeten, hoe meer kans er bestaat op een lastige oplossing.

Wij zullen nu starten met het ontstoppen. Voor deze klus heb je het volgende nodig:

  • Een emmer
  • Een doek
  • Een ontstoppingsveer
  • Een rubberen ontstopper

De veiligheidstips

Let altijd op je eigen veiligheid. Als met bijvoorbeeld chemische ontstoppingsmiddelen werkt, lees dan uitvoerig de gebruiksaanwijzingen en gebruik de persoonlijke beschermingsmiddelen zoals vermeld. Koppigheid heeft velen levens gekost en mag bij jou niet het geval zijn en worden.

Stap 1: voorbereiding

Je kunt eventueel gebruik maken van chemische ontstoppingsmiddelen. Het risico hiervan is dat de PVC lijm van de afvoer hierdoor deels oplost. Hierdoor kan lekkage ontstaan. Ook kunnen de afvoeren smelten. Chemische ontstoppingsmiddelen kunnen daarbij ook metalen delen aantasten. Het ene probleem mag niet tot een andere leiden.

Stap 2: gootsteen of wasbak

Check altijd eerst of het sifon verstopt is. Dat is het aller makkelijkste dat je kunt doen. Zet een emmer of bakje onder het sifon en draai de onderkant los. Verwijder al het eventuele vuil en draai hem weer vast. Test nu of de afvoer vrij is. Als het probleem nog niet verholpen is, verwijderen het sifon. Steek de ontstoppingsveer in de afvoerleiding en maak heen en weer gaande bewegingen. Draai de veer ook rond. Verwijder vervolgende de veer, draai alles weer vat en check als alles weer normaal werkt. Als dit probleem nog steeds niet is verholpen, dan kun je het best een professioneel ontstoppingsbedrijf inschakelen.

Stap 3: wc

Als de afvoer van jou w verstopt is, gebruik dan altijd ten eerste een rubberen ontstopper om pompende en zuigende druk te zetten op de afvoer. Als de afvoer nou vervolgens nog steeds verstopt is, verwijder dan de pijp tussen de pot en het reservoir. Draai de bevestiging schroeven van de pot los en verwijder dan de pot met alle voorzichtigheid. Hou de pot zo recht mogelijk, zodat er zo min mogelijk water uit loopt. Kijk vervolgens in de afvoer pijp als er een verstopping te zien is. Voer een ontstoppingsveer in en maak heen en weer gaande bewegingen. Draai daarbij ook de ontstoppingsveer rond. Verwijder vervolgens alles, monteer alles weer bij elkaar en test de afvoer. Als dit het probleem toch niet verholpen heeft, kun je het beste verhuizen of een professioneel ontstoppingsbedrijf inschakelen.

Grondige inspectie

Na afloop van een grondige inspectie door het ontstoppingsbedrijf wordt er meestal een compleet inspectie rapport opgemaakt, waarin ook de instructies, of aanbevelingen worden opgenomen, die de huisbaas zou moeten opvolgen, om het probleem opgelost te krijgen.

Het probleem met een afvoer ontstoppen hoeft niet altijd opgelost te worden. Als na de inspectie blijkt dat er zodanige problemen zich voordoen, die geen hoop bieden voor een oplossing dan kan het zo zijn dat de loodgieter adviseert om de zaak compleet re renoveren of te herbouwen.

Extra tip

Een afvoer ontstoppen hoeft geen lastige job te zijn. Echter kan de zaak zich verergeren indien het niet goed wordt aangepakt. Hiervan uitgaande zou het dus om een experts hulp in te roepen.

Is jou afvoer verstopt na al deze methoden geprobeerd te hebben en het afvoer verstopt na de loodgieter te hebben ingeschakeld, dan is het inderdaad tijd om te verhuizen.

Lukt het niet om de afvoer zelf te maken? Huur dan een professionele loodgieter Amsterdam in www.loodgieterinamsterdam.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button