Help, mijn wc spoelt niet door

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je hebt net een behoefte gedaan op het toilet en trekt vervolgens aan de hendel om het goedje weg te spoelen. Tot je grote verbazing gebeurt er niks wanneer je aan de wc hendel trekt. Erg vervelend als dit bij jou thuis gebeurt, maar helemaal vervelend als je bij iemand op bezoek bent! Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk een schone wc hebben. Er is een manier om het toilet toch nog door te spoelen ondanks dat de wc zelf niet meer doortrekt.

De wc doorspoelen zonder water in huis

Als het water in huis is afgesloten dan wordt de tank van het toilet ook niet meer bijgevuld. Het water kan om verschillende redenen worden afgesloten. Er kan bijvoorbeeld een lekkage zijn, er wordt aan de leidingen gewerkt of de waterleverancier heeft de toevoer tijdelijk stil gezet wegens onderhoud. Als de watertoevoer wordt stopgezet heeft de toilet altijd nog één volle tank. Na het doorspoelen loopt de tank altijd weer vol en kan er nog een keer worden doorgetrokken. Wanneer je op de hoogte bent dat het water zal worden afgesloten of is afgesloten dan doe je er verstandig aan om deze tank te bewaren voor een noodgeval. Gebeurt het echter dat deze volle tank water al is gebruikt en jij dit pas ontdekt wanneer je wilt doortrekken dan zal je op een andere methode moeten overgaan.

Hoe spoel ik het toilet door zonder water in de tank

Wanneer je de toilet normalerwijs doorspoelt wordt de tank met water geleegd. De zwaartekracht van het water drukt de uitwerpselen het riool in en de wc is weer schoon. Dit werkt dus op basis van de zwaartekracht van het water. Dit kun je ook zelf doen door een emmer erbij te pakken en deze elders te vullen met water waar je wel bij kunt. Het prettige hierbij is dat je dit water door de wc heen spoelt. Kun je dus geen water krijgen bij de buren of elders in huis? Probeer dan om een emmer buiten door de sloot of de vijver heen te halen. Het water wordt tenslotte in het toilet via het riool weg gespoeld. Mocht je vooraf al weten dat het water voor langere tijd wordt afgesloten dan doe je er verstandig aan om een of meerdere emmers te vullen en bij het toilet neer te zetten.

Het riool is helemaal verstopt?

Wanneer het toilet niet meer doorspoelt en de verstopping is niet eenvoudig te verhelpen, is de kans groot dat je het riool moet ontstoppen. Dit is iets wat je echt aan een specialistisch rioolreinigingsservice over moeten laten, anders gaat het fout. Neem met ons contact op voor de mogelijkheden.

Heb je een loodgieter nodig, klik dan hier om naar de hoofdpagina te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button