Besparen op het gebruik van warm water

Waar het kan wil elke Nederlander wel geld besparen. Of het warm water wordt opgewarmd door middel van gas of een elektrische boiler, in beide gevallen brengt het verwarmen van water hoge kosten met zich mee. Wij geven daarom graag een aantal tips om te besparen op de kosten voor warm water. Deze tips zijn direct toe te passen. Naast dat het in de portemonnee bespaart, zijn de tips ook een stuk milieu vriendelijker. Het gasverbruik en het opwekken van elektriciteit draagt namelijk bij aan de CO2 uitstoot. Daarnaast zorgt een hoog gasverbruik voor het sneller opraken van de fossiele brandstoffen.

Tips om te besparen op warm water kosten

Er zijn diverse tips om direct toe te passen waarmee kan worden bespaart op het gasverbruik bij huishoudens. Een hele simpele tip is korter douchen. Wanneer je uren onder de douche staat kan dat uiteraard hoge kosten met zich meebrengen. Te lang douchen is niet goed voor de energierekening. Echter kun je er voor zorgen om altijd enkele minuten minder lang onder de douche te staan. Op de lange termijn kan dit veel geld besparen. Daarnaast kun je een waterbesparende douchekop aanschaffen.  Deze waterbesparende douchekop wordt ook wel een spaardouche genoemd. Gemiddeld gaat 80 procent van het warme water naar de douche. Daarom is het belangrijk om te besparen op warm water kosten voor het douchen.

Voor de overige kranen in huis kan ook worden gekeken of er een waterbesparende kop of een doorstroombegrenzer op zit. Hiermee wordt voorkomen dat de kraan door blijft lekken als deze niet wordt gebruikt.

Tips voor de lange termijn

Controleer of je CV ketel goed is afgesteld en of je misschien toe bent aan een nieuwe ketel. Wanneer de ketel juist is afgesteld en er op de meest efficiënte manier warm water wordt geproduceerd kan dit flink wat geld besparen. Op de korte termijn is hier een investering voor nodig, maar op de lange termijn kan dit een hoop geld besparen. Daarnaast kun je overwegen om voor een zonneboiler te gaan. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft op energieverbruik voor warm water. Voor een zonneboiler kun je subsidie. Datzelfde geldt voor de aanschaf van een hybride warmtepomp. Zowel een warmtepomp als een zonneboiler werken namelijk vele malen milieuvriendelijker.

Terugkeren naar homepage –> www.loodgieterinamsterdam.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button