4 tips om een doucheputje goed schoon te maken

We krijgen er allemaal wel eens mee te maken: een verstopt doucheputje. In de meeste gevallen ontstaat zo’n verstopping door (lange) losse haren en/of zeepresten die blijven zitten in het putje. Het water in de douchebak blijft daardoor staan en je kunt vervolgens last krijgen van een stinkend doucheputje. Gelukkig is er een aantal gemakkelijk op te volgen tips waarmee je binnen no time weer zorgeloos kunt douchen zonder dat je het idee hebt dat je douchebak overstroomt.

Gebruik baking soda en azijn

Vermijd allerlei dure chemische producten en ga aan de slag met een mengsel van baking soda en azijn. Dit zijn twee producten die je meestal al wel in huis hebt en die een ideale combinatie vormen als zelfgemaakte ontstopper. Wat fijn is, is dat baking soda en azijn niet slecht zijn voor het milieu en dat het lang niet zo duur is als andere chemische producten. Daarnaast kun je het brouwsel ook gebruiken als zelfgemaakte gootsteenontstopper. Gebruik 80 milliliter azijn en meng dat met 50 gram baking soda; je zult zien dat het mengsel direct gaat bruisen. Giet het geheel in het doucheputje en laat het een uur zitten. Vervolgens spoel je het na met lauwwarm water en je zult zien dat het putje niet meer verstopt is. 

Ga aan de slag met kokend water

Merk je dat het douchewater nog wel een beetje weg kan lopen, maar dat dit wel minder snel dan normaal gaat? Zet dan een kan water op en spoel kokend heet water door het doucheputje. Deze methode werkt alleen voor putjes die niet compleet verstopt zitten; het kokende water zorgt ervoor dat de zeepresten in ieder geval verdwijnen. Je kunt dit regelmatig doen om een verstopt doucheputje tegen te gaan of je kunt het gebruiken als een soort voorbehandeling voordat je met baking soda en azijn aan de slag gaat. Daarmee zijn de grootste zeepresten in ieder geval verleden tijd.

Zorg voor een gezond kapsel

Pak het probleem bij de kern aan en kijk eens naar waarom je haren zoveel uitvallen. Haren zijn immers het grootste probleem voor doucheputjes. Daar blijven zeepresten vervolgens in zitten waarna ze gaan broeien. Natuurlijk kan niet iedereen iets doen aan uitvallende haren. Merk je echter dat je haar ongezond is? Dan is de kans groot dat je haar sneller uitvalt. Onze tip? Bezoek een fijne en écht goede kapper, zoals deze bevriende kapper in Amsterdam-Zuid. Een gezond kapsel kan ervoor zorgen dat je minder last hebt van een verstopt en stinkend doucheputje, omdat er minder haren in het putje terecht komen.

Bel de loodgieter voor professionele hulp

Willen bovenstaande tips niet helpen? Dan kun je nog kijken wat chemische middelen voor je doucheputje kunnen betekenen. Nog beter is het inschakelen van een loodgieter. Wanneer de verstopping te diep zit, kun je zelf zoveel ontstoppingsmiddelen maken en gebruiken als je wilt; maar de kans is klein dat je er in zo’n geval echt bij kunt komen. Wij kunnen je helpen met het ontstoppen van een doucheputje waarbij we ervoor zorgen dat er geen schade wordt aangericht aan de leidingen. Dat is precies waarom je voor sommige klusjes een expert in moet schakelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button