Hoe geef ik de waterstand door?

Het verbruik van het water in huis wordt altijd nauwkeurig geregistreerd. Jaarlijks maakt jouw waterleverancier een rekening op voor het waterverbruik in en aan huis. Hiervoor dient de waterstand doorgegeven te worden. Voor het doorgeven van de waterstand ontvang je vaak een brief of een e-mail ter herinnering. Heb je geen idee waar of hoe je de waterstand moet aflezen of doorgeven? Allereerst dien je te weten waar de watermeter zich bevindt in huis. Vervolgens kan de waterstand worden afgelezen en worden doorgegeven. In dit artikel vind je hier meer informatie over.

Waar vind ik de watermeter in huis?

De watermeter zit vaak op de plek waar het water het huis binnenkomt. Dit is bij de hoofdaansluiting. In veel gevallen kunnen deze in de meterkast worden gevonden, maar het kan ook dat de watermeter zich op een andere plek in of aan huis bevindt. Afhankelijk van de woning kan de watermeter op een van de onderstaande plekken worden gevonden, elders dan de meterkast:

  • Onder een kruipluik in huis
  • In een put achter het huis
  • Bij het toilet
  • In een centrale ruimte in een flat

De watermeter is vaak een bolvormig voorwerp met glaswerk waar cijfers in af te lezen zijn. Indien je de watermeter hebt gevonden kan de waterstand worden afgelezen. De huidige waterstand wordt aangegeven door middel van de cijfers in het glaswerk. Dit zijn de cijfers die doorgegeven dienen te worden aan de waterleverancier.

Hoe geef ik mijn waterstand door?

Indien je een brief thuis hebt ontvangen voor het doorgegeven van de waterstand dan staan hier vaak de instructies in om de waterstand door te geven. Het is afhankelijk van de leverancier, maar over het algemeen kan de waterstand altijd worden doorgeven via de website, via het ontvangen kaartje of door een telefoonnummer te bellen. Het webadres of het telefoonnummer staan vermeld in de brief. Mocht dit niet het geval zijn dan is het raadzaam om de website van de waterleverancier te bezoeken voor meer informatie of door direct telefonisch contact op te nemen.

Indien de waterstand niet of te laat wordt doorgegeven dan maken de meeste leveranciers een schatting van het waterverbruik door te kijken naar het verbruik van de voorgaande jaren.

Klik hier voor homepage -> Loodgieter Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button