Een tijdelijke hoogwerker nodig? Dan is huren de beste optie!

Moet u een klus op hoogt uitvoeren? Dan ontkomt u er niet aan om een hulpmiddel te gebruiken. Vaak volstaat een krukje, een trapje of een ladder om ergens bij te komen. Dit is echter niet altijd het geval. Deze hulpmiddelen zijn namelijk niet altijd hoog genoeg om de betreffende plek te bereiken. U kunt er dan natuurlijk voor kiezen een steiger te gebruiken. Ondanks dat een steiger betrekkelijk hoog is, is hij mogelijk nog niet hoog genoeg voor u. In dat geval is er nog een laatste optie: een hoogwerker. Heeft u een hoogwerker maar voor korte tijd nodig? Dan is het natuurlijk zonde om er eentje te kopen. Kies in dat geval voor een hoogwerker huren. Wij geven u hieronder een aantal aandachtspunten die vast en zeker van pas komen wanneer u een hoogwerker wilt huren.

Op welke hoogte moet er gewerkt worden?

Zoals u misschien al wel weet zijn hoogwerkers er in verschillende soorten en maten. De ene hoogwerker kan bijvoorbeeld aanzienlijk hoger komen dan de andere. Voordat u een hoogwerker huurt, moet u dus weten tot welke hoogte het apparaat moet komen. Meet dit zo nauwkeurig mogelijk op. Het zou immers zonde zijn wanneer u een hoogwerker gehuurd heeft en vervolgens blijkt dat deze toch net niet hoog genoeg kan komen. Twijfelt u over de hoogte? Kies dan liever voor een hoogwerker die een flinke hoogte kan bereiken. Op deze manier weet u zeker dat u niet een verkeerde hoogwerker huurt.


Hoe zit het met de staat van de hoogwerker?

Hoogwerkers gaan doorgaans behoorlijk wat jaren mee. Uiteraard ligt de levensduur van zo’n apparaat onder andere aan de intensiteit waarmee een hoogwerker gebruikt wordt. Wordt de hoogwerker dagelijks intensief gebruikt? Dan is hij eerder onderhevig aan slijtage. Kijk daarom ook altijd naar de staat van een hoogwerker voordat u er eentje huurt. Ziet het apparaat er oud uit? Dan bezorgt het u waarschijnlijk geen lekker gevoel wanneer u de betreffende hoogwerker moet huren. 

Naast de staat van het apparaat raden wij u ook aan te kijken naar het onderhoud. Om een hoogwerker veilig te kunnen gebruiken, moet het apparaat namelijk geregeld onderhouden worden. Het verhuurbedrijf kan u ongetwijfeld een onderhoudsrapport laten zien. Hiermee toont het bedrijf aan dat het apparaat de laatste jaren goed onderhouden is. Zo weet u dat u de hoogwerker in kwestie zonder problemen kunt huren en gebruiken.

Is de hoogwerker gebruiksklaar?

Wanneer u een hoogwerker huurt, wilt u deze natuurlijk wel direct kunnen gebruiken. Inspecteer daarom ook altijd of het apparaat gebruiksklaar is. We doelen in dit geval niet op de staat van de hoogwerker. Nee, het gaat hier namelijk om de manier waarop het apparaat werkt. Gebruikt het apparaat een accu? Kijk dan of de accu goed opgeladen is. Met een (bijna) lege accu kunt u de hoogwerker immers niet gebruiken en dat zou natuurlijk zonde zijn. Het kan ook om een hoogwerker op brandstof gaan. Inspecteer in dat geval of de tank nog wel goed vol zit. U schiet immers niet veel op met een hoogwerker met een bijna (lege) tank.

Zorg dat u weet hoe het apparaat werkt!

Heeft u nog niet eerder een hoogwerker gehuurd? Dan is de kans groot dat dit de eerste keer is dat u met het betreffende apparaat gaat werken. In dat geval heeft u waarschijnlijk geen idee hoe u een hoogwerker gebruikt. Laat u daarom altijd goed voorlichten over gebruik van het apparaat. Indien u niet weet hoe een hoogwerker werkt en u gebruikt hem toch, dan kunnen er ongelukken gebeuren. Het bedrijf waarbij u een hoogwerker huurt kan u haarfijn uitleggen hoe het apparaat werkt. Dit kost u wat tijd, maar u weet wel zeker dat een hoogwerker huren u geen problemen oplevert!

Terugkeren naar de homepage: LoodgieterinAmsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button