Doucheputje verstopt? Met deze 6 tips ben je er zo vanaf!

doucheputje verstoptHeel vies is het als je staat te douchen en het afgespoeld (vies) water stroomt niet weg. Doucheputje verstopt! Vooral wanneer je haast hebt om aan het werk te gaan. Hoe verhelp je nou zo een probleem? Je kunt ons heel eenvoudig bellen, maar dat is niet altijd nodig. Een verstopt doucheputje verhelp je eenvoudig zelf.

Doucheputje verstopt? Meest voorkomende oorzaken

Voorkomen is beter dan genezen. Dus als je de oorzaken kent, kun je beter op controleren dat je niet in deze situatie terecht komt.

  • Haar is misschien toch wel wat het meest voor komt. Deze hechten zich echt vervelend aan bijna alles vast, vooral als die nat zijn. Het is daarom niet af te raden om na elke douchebeurt de haren uit het douchputje te verwijderen.
  • Zeep als opvolgende boosdoener. Zeeprestjes blijven hangen, doordat water sneller wegstroomt. Na iedere wasbeurt met heet water naspoelen, kan dit voorkomen of minstens de kans verkleinen.

6 Tips om een verstopte doucheput te verhelpen

Het eerste dat je doet bij het merken van een verstopping, is de kraan dicht doen. Dan heb je alvast minder vies water om in te werken. Zeker kun je rubberen handschoenen erbij halen, zo niet een plastic zakje. Een schroevendraaier als je geen waterpomptang in huis hebt, voor het verwijderen van het afschermkapje. Ook een vloerborsteltje kan van pas komen.

  • Afschermkapje van de doucheput weghalen. Je zal de schroevendraaier even moeten gebruiken.
  • Vervolgens verwijder je alle vuil dat te zien komt, met handschoenen aan.
  • Borstel het doucheputje goed, spoel door met water.
  • Is de verstopping niet verholpen, haal de rubberen ontstopper erbij. Het probleem zit waarschijnlijk iets verder dan het doucheputje. Plaats de rubber helemaal over de opening van het doucheputje, druk de steel een paar maal in. De bedoeling is dat de druk zo groot wordt, zodat de verstopping los kan schieten.
  • Nog niet verholpen? Je kunt nog een ontstoppingsveer gebruiken. Deze gaat nog verder de afvoer in en reikt de verstopping hopelijk wel.
  • Helpt dit toch niet, kun je gebruik maken van vloeibare ontstoppers. Liefst niet de chemische middelen, want die zijn schadelijk voor het milieu en ik ook voor jezelf. Indien toch hiervoor gekozen wordt, bescherm je goed met rubberen handschoenen, neusbescherming en goede ventilatie. Een veiligere oplossing is (bak)soda, doe een beetje in het doucheputje en giet er heet water in. Je kunt het beter een nachtje laten zitten voor een beter resultaat.

Mocht het doucheputje verstopt blijven, schakel dan een professional in. Wil je ons inhuren? Kijk eens op onze verstopte afvoer pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *