Buitenkraan aanleggen – Stappenplan voor de eenvoudige oplossing

Je weet nooit als een buitenkraan eens nodig zal zijn. Wij zijn heel gemakkelijk bereikbaar natuurlijk, maar dat hoeft helemaal niet. Een buitenkraan aanleggen is niet zo lastig. Alle stappen zullen aangegeven worden, ook waarmee rekening te houden.

Bekijk even het filmpje, dan kun je bepalen of er voor jou andere mogelijkheden te zien komen die toe te passen zijn.

Hier is te zien hoe je geld kan besparen, door flexibele leidingen te gebruiken. 

Buitenkraan aanleggen tips

  • buitenkraan aanleggenAls bepaald is waar de buitenkraan komt, heb je al geconstateerd waar de leiding door de muur moet lopen. Kies de geschikte plek waar de aansluiting op de waterleiding komt. De buitenleiding moet zo kort mogelijk zijn, rekening houdend met bevriezingsgevaar. Je kunt de muur nu schuin naar beneden (2cm) doorboren. Vul de ruimte tussen de buis en het gat in de muur op met silicone kit.

Een buitenkraan dient minimaal 50 cm boven de grond aangebracht worden. Rekening houdend met bevriezing sluit je de kraan hoger aan dan het aansluitpunt op de hoofdleiding. Doe je dat niet, is een aftap – of stopkraan aan te raden.

  • Doe de hoofdkraan dicht.
  • De plaats waar de aansluiting op het hoofdnetwerk komt, zaag je de leiding door met een slijptol. Haal nog een stukje leiding vanaf mocht er geen T-stukje tussen de twee gedeelten passen. Doe een veiligheidsbril op ter bescherming.
  • Monteer met knelfitting een stuk buis in het T-stuk aan en breng daar een stopkraan (knelfitting).
  • Aan de buitenzijde van de leiding komt een muurplaat, die met schroeven bevestigd worden. Je kunt ook een gevelkom gebruiken in plaats van een gewone muurplaat. Hierdoor verzinkt de kraan een beetje in de muur en ziet het er ook professioneler uit.
  • De kraan kan nu aangeschroefd worden, maar niet alvorens teflontape (met de klok mee) om de schroefdraad van de kraan te draaien.
  • De koperen buis kun je nu verbinden met de waterleiding aan de binnenzijde en bevestigen met zadels (beugels). Minstens één zadel per meter.

De hoofdkraan kan geopend worden om te controleren op lekkages. Bij gebrek aan goed gereedschap of het niet kunnen voltooien van de aanlegging, aarzel niet. Schakel ons hier in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *