Keukenkraan vervangen – Instructie en Stappenplan

keukenkraan-vervangenWil je de keukenkraan vervangen, dan is het goed te weten dat je het zelf kan. Als je niet zeker weet hoe dit aan te pakken, lees je en kun je hier bekijken hoe exact aan de slag te gaan.

Wat je nodig zult hebben voor het vervangen: een Engelse sleutel (baco), waterpomptang, een lange dopsleutel, teflontape, koppelingen, een dweil en een emmer.

Keukenkraan vervangen – Stappenplan

  1. Controleer of er stopkraantjes op het systeem zitten t.b.v. de keukenkraan. Draai die dicht en doe de kraan open, zodat het water uit de leiding loopt. Zijn die er niet, dient de hoofdkraan dichtgedraaid te worden. Vlakbij de hoofdkraan doe je de aftapper open, doe er een emmer onder. De leidingen lopen zodoende helemaal leeg.
  2. Draai onder de kraan de eerste koppelingen van de twee slangen of pijpjes los. Je kunt de bahco hiervoor gebruiken.
  3. De dweil leg je in het gootsteenkastje, om water dat nog uitlekt op te vangen. Draai de bevestiging van de kraan aan de onderkant los. Lig op je rug hiervoor.
  4. Haal de oude kraan weg en plaats de nieuwe.
  5. De slangen of pijpjes sluit je weer aan. Gebruik teflontape om de verlopen te bevestigen. Draai de verbinding vast met twee sleutels.
  6. Alle kranen die geopend waren, nu sluiten. De stopkranen of hoofdkraan draai je open. Eventueel de openstaande aftapper eerst dichtdraaien. Controleer op lekkages en draai, als alles goed is, de kraan open.

Er kan eventueel wat lucht in de leidingen zitten, maar het opdraaien van alle kranen moet dat verhelpen.

Vergeet niet op deze punten te letten

  • Draai de koppelingen niet overdadig vast, om beschadiging van de schroefdraden, afdichtringen en ook de rubbertjes te voorkomen.
  • Voor het monteren kijken of je de juiste koppelingen hebt, zodat je niet tussendoor hoeft te stoppen met werken.

Kom je er toch niet helemaal uit? Schakel dan als nog een specialist in. Kijk eens op onze voorpagina voor meer informatie over ons loodgietersbedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button