Lekkage aan het dak voorkomen

dakIn het najaar en de winter krijgen we te maken met allerhandige vervelende gevolgen van het weer. Zo kan het bijvoorbeeld zomaar dat je er achter komt dat er een lekkage in het dak is of dat een leiding kapot gevroren is. Vooral bij slechte weersomstandigheden kom je dit vaak tegen. Wanneer het bijvoorbeeld enkele dagen flink vriest of wanneer we een week lang behoorlijk veel regen te verduren krijgen. Dat laatste kan trouwens ook gewoon in de zomer het geval zijn. Natuurlijk zijn er altijd oplossingen te bedenken. Het is echter wel zo dat voorkomen beter is dan genezen. Gelukkig zijn er ook enkele handige tips om te voorkomen dat je lekkages krijgt of dat er leidingen kapot gaan n de winter. Loodgieter in Amsterdam heeft enkele van deze tips voor je verzameld, zodat je er direct mee aan de slag kunt!

Verschillende daken

In Nederland zijn er grofweg twee verschillende soorten daken: platte daken en schuinen daken. Het merendeel van de huizen beschikt over een schuin dak. Het fijne van deze daken is dat ze een soort zelfreinigend vermogen hebben. Wanneer er namelijk vuil op het dak terecht komt, zal dit vanzelf naar beneden spoelen door de regen. Het komt dan in de dakgoot terecht. Daarom is het wel belangrijk dat je deze dakgoot met regelmaat reinigt. Wanneer de dakgoot namelijk overvol raakt kan deze beschadigen en dan heb je alsnog flinke problemen. Beschikt jouw huis over een plat dak? Dan spoelt het vuil helemaal niet weg en raakt het dak veel sneller vervuild. En vuil dat lang blijft liggen kan uiteindelijk een directe oorzaak zijn voor lekkage. Zorg dus dat je een plat dak meerdere keren per jaar schoonmaakt, zeker in periodes waarin het veel waait en regent. Maak het dak ook vlak voor de winter nog een keer grondig schoon. Doe je dat liever niet zelf? Dan kun je natuurlijk altijd ervoor kiezen om een vakman in te schakelen.

Buitenleidingen

Bij vrijwel ieder huis zijn wel leidingen in de buitenlucht te vinden. Deze leidingen zijn in de winter extra kwetsbaar omdat ze onder invloed staan van bijvoorbeeld het weer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de leidingen van een buitenkraan die gedurende het jaar flink wat te verduren krijgen. Je wil natuurlijk niet dat deze bevriezen. Er zijn verschillende dingen maatregelen waarmee je dat kunt voorkomen. Je kunt er voor kiezen om de leidingen in de winter te verwarmen of ze een klein beetje aanpassen waardoor aftappen mogelijk is. Bij echt extreme weersomstandigheden wordt er soms zelfs voor gekozen om de leidingen helemaal af te sluiten. Op die manier voorkom je dat deze bevriezen waardoor ze onherstelbaar beschadigd kunnen raken. Als je niet goed weet wat je moet doen is het overigens sowieso verstandiger om advies in te winnen bij iemand die daar verstand van heeft.

Schakel een vakman in

Steeds meer mensen kiezen er in dit soort gevallen dan ook liever voor om een vakman in te schakelen. Het kost misschien wat meer, maar dan weet je ook zeker dat je dak en leidingen klaar zijn voor het najaar en de winter. Ook tijdens de flinke hoosbuien die in de zomer plaatsvinden ben je dan veilig. Overigens kun je een vakman natuurlijk ook inschakelen als het toch fout is gegaan. Bijvoorbeeld wanneer er leidingen zijn bevroren en gescheurd. Een vakman kan dit zonder problemen oplossen en je direct ook advies geven hoe je dit in het vervolg kunt voorkomen. Ook bij lekkage aan het dak is het verstandig een specialist in te schakelen. Wacht hier vooral niet te lang mee omdat de problemen anders alleen maar groter worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button