Je ligbad verstopt?

ligbadIn steeds meer huizen is een ligbad te vinden. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien de comfort in onze huizen steeds meer toeneemt. En laten we eerlijk zijn: een ligbad is natuurlijk ook heerlijk in alle mogelijk denkbare situaties. Bijvoorbeeld als je in het weekeinde even heerlijk wilt ontspannen en met een boek in bad wil gaan. Bovendien is het ook nog eens de ideale manier om kinderen te wassen. De kleintjes vinden het namelijk geweldig om in bad te gaan. Wist je trouwens dat er ook vaak wordt gekozen voor het wassen van huisdieren in een bad? Hoe de samenstelling van je huishouden dus ook is, een ligbad is vrijwel altijd handig. Helaas zijn er echter niet alleen voordelen op te noemen van een bad. De meeste ligbaden beschikken bijvoorbeeld over een behoorlijk grote afvoer. Daardoor bestaat er altijd de kans op een verstopping. En dat is bij een ligbad ontzettend vervelend omdat deze lastig op te lossen is. Maar hoe werkt ontstaat zo’n verstopping dan eigenlijk en kun je het voorkomen? Loodgietersbedrijf Amsterdam vertelt je er alles over!

Het ontstaan van een verstopt ligbad

Wanneer er sprake is van een verstopping in de wasbak, komt dat in de meeste gevallen door etensresten of doordat er vet in de afvoer terecht is gekomen. Over het algemeen zijn deze dingen niet in een badkuip te vinden. Toch kan ook hier wel degelijk een verstopping ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan haren van mensen of honden die in het water terecht komen. Deze kunnen voor een verstopping zorgen, zeker in combinatie met zeep of shampoo waardoor de haren aan elkaar gaan plakken. Daarbij spelen kinderen vaak met plastic speelgoed in bad en daar kunnen natuurlijk stukjes van afbreken. Wanneer dat via het water in de afvoer terecht komt, kan dat voor flinke problemen zorgen. Mensen vergissen zich nog wel eens in de kracht waarmee het water in de afvoer terecht komt als je het bad leeg laat lopen. De dingen die in de badkuip liggen spoelen met de minimaal 150 liter water eenvoudig mee en komen daardoor ook in de afvoer terecht. Vooral verderop in de afvoer zorgt dat vaak voor problemen en kan er een verstopping ontstaan.

Oplossen is lastig

Het vervelende van een verstopping in het ligbad is dat dit veel moeilijker opgelost kan worden dan bij bijvoorbeeld de wasbak. Je kunt namelijk niet bij de waterafvoer. Om daar bij te komen moeten er in het beste geval wat tegels gesloopt worden. Soms is dat zelfs niet genoeg en is het nog veel lastiger om de waterafvoer te bereiken en op die manier de verstopping op te lossen. In alle gevallen is het slim om hiervoor een vakman in te schakelen en het niet zelf te gaan proberen. Dan doe je namelijk meer kwaad dan goed.

Het voorkomen

Gelukkig zijn er wel wat handige manieren waarmee je voorkomt dat de afvoer van een ligbad verstopt zal raken. Een hele simpele maar tegelijkertijd zeer effectieve oplossingen om de verstopping tegen te gaan. Zoals eerder gezegd zijn de gaten in het afvoerputje van een bad meestal behoorlijk groot. Je kunt daarom ervoor kiezen om een extra zeefje aan te schaffen zodat stukjes speelgoed en haren niet zomaar in de afvoer onder het ligbad terecht komen. Het is dan natuurlijk wel zaak om ervoor te zorgen dat de je na ieder bad dat je genomen hebt dit zeefje wel even goed afspoelt en schoonmaakt. Nadeel van deze methode is daarnaast dat het bad daardoor een stuk langzamer leeg loopt. Een andere oplossing is regelmatig een schoonmaakmix zoals soda met water door de afvoer te gooien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button