Wasbak verstopt? Zo los je dat heel eenvoudig op!

wasbak-verstoptIs je wasbak verstopt? Geen nood! Wij helpen je. Het principe van een wasbak ontstoppen is hetzelfde als haast elke andere afvoer ontstoppen. Alleen maar om even aan te geven dat je dit ook zelf kunt oplossen. Het ergste dat bij zo een verstopping een rol kan spelen is dat de verstopping niet vlakbij de afwasbak of ver in de afvoer zit. Als deze oplossingen niet helpen, dan zal je in zo een geval misschien wel LoodgieterinAmsterdam bijhalen.

Wasbak verstopt – stappenplan om het op te lossen

  1. Gebruik de plopper. Dek de openingen in het afwasbakje af met plakband of houd die goed dichtgedrukt met een doekje. Met de plopper de afvoer helemaal afdekken, maak dan krachtige bewegingen op en neer. Vaak na meerdere malen herhalen, is er pas resultaat merkbaar.
  2. Lukt dat niet? Dan zit de verstopping waarschijnlijk verder in de afvoer. Plaats je emmer onder het reservoir in de wastafel en gooi de sifon los. Controleer de sifon voor verstopping. Al zit de verstopping er niet, spoel die toch goed door.
  3. Maak gebruik van een ontstoppingsveer. Je kunt de dunste die er is gebruiken, aangezien de afvoerleidingen niet echt een grote diameter hebben. Duw de ontstoppingsveer zo ver mogelijk de afvoer in, langs bochten met draaiende bewegingen. Draai aan het handvat en beweeg heen en weer om zoveel mogelijk de afvoer schoon te krijgen.
  4. Verhelpt dat de verstopping ook niet, bevestig de sifon weer zorgvuldig (met een waterpomptang). Je kunt de ontstoppingsmiddelen gebruiken, in het uiterst geval de chemische. Deze worden niet aangeraden, omdat die schadelijk zijn voor het milieu. Probeer de zelfgemaakte, waarbij je de combinatie van (bak)soda en azijn in de afvoerbak giet en die na enkele uren doorspoelt met heet water.

Lukt het niet met bovenstaande tips, dan dien je een professional in te schakelen. Kijk eens op onze verstoppingspagina voor meer informatie hierover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button