CV bijvullen – Hoe en wanneer doe je dit?

CV-bijvullenHet is zeer vervelend wanneer je verwacht warm tot heet water uit de kraan te krijgen, maar dat niet gebeurt. Dat betekent niet dat de CV- ketel vervangen hoeft te worden. Onze loodgieter zal het in dit gedeelte hebben over wanneer de CV bijgevuld dient te worden en vooral hoe dit correct geschiedt. Je CV bijvullen is niet heel lastig om zelf te doen.

De CV is een veilig systeem. Dat moet het zeker zijn, aangezien elektriciteit, water en gas samen komen in één compacte ruimte. De ketel geeft, bij de huidige modellen, storingen aan met een storingscode. Het is dus raadzaam de handleiding niet weg te gooien na de installatie. In de handleiding worden de storingen aangegeven en meestal ook hoe die op te lossen.

CV bijvullen – wanneer moet dit?

Voor de meeste optimaal werkende verwarmingssystemen is de druk tussen 1,5 en 2.0 bar. Deze druk is af te lezen op de drukmeter van je cv-ketel. Er dient water bijgevuld te worden als de druk beneden de 1,5 zit. Je zult vast ook hebben gemerkt dat het water dat uit de douche komt minder heet of uitgevallen is.

Hoe vul je de cv-ketel correct bij?

Dit is heel eenvoudig te doen, maar belangrijk is dat je geen lucht in de ketel bijvult. Je zult met een vulslang nodig hebben. Houd een emmer en dweil gereed, aangezien er een beetje water zal vallen. Bij de nieuwere cv-ketels zet je de thermostaat op de laagste stand en bij de oudere modellen haal je de stekker uit het stopcontact. Wacht een kwartier, zodat de cv-ketel helemaal afkoelt.

De te voeren stappen:

  1. Op de waterkraan, in de buurt van de cv-ketel, sluit je de slang aan.
  2. Houd het ander uiteinde omhoog, terwijl de slang volstroomt met water.
  3. Als de slang volledig vol met water zit, sluit je de kraan.
  4. Het losse uiteinde sluit je dan aan op de vulkraan.
  5. Doe de vulkraan en waterkraan open.
  6. Vul de cv-ketel totdat de druk ongeveer 1,8 bar is.
  7. Sluit eerst de vulkraan, daarna de waterkraan.
  8. Houd de emmer onder de kraan voor het loskoppelen en laat het water uit de slang erin stromen.
  9. Veeg eventueel gevallen water af met de dweil.
  10. Gedaan. Nu mag de ketel weer aan.

Hier zie je kort hoe de aanpak eruit kan zien.

Kom je er toch niet helemaal uit, neem dan contact met ons op via het nummer 020 261 13 00 of bezoek onze cv ketel pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button