Maak je huis winterklaar

winterklaar-huisHet voorjaar en de zomer zijn voor de meeste mensen de meest favoriete tijd van het jaar. Daarna komen echter ook najaar en winter en daarin is het vaak een stuk donkerder en kouder. In deze jaargetijden stoken we er vaak flink op los op het een beetje warm in huis te houden. Wanneer je echter goed voorbereid bent op wat komen gaat, kun je flink wat geld besparen. Je huis en tuin winterklaar maken hoort bij de voorbereidingen die je treft op de koudere periodes. Laat bijvoorbeeld eens een keer goed nakijken hoe het precies zit met de isolatie van het huis en zorg dat het dak een keer goed schoongemaakt wordt. Een ander belangrijk onderdeel van je huis is de cv-ketel. Deze wordt natuurlijk behoorlijk veel gebruikt in de winter. Daardoor is het ook de ideale mogelijkheid om geld te kunnen besparen. Wanneer je namelijk het energieverbruik binnen je huis weet terug te dringen, kan dat op jaarbasis ontzettend veel schelen. Maar wat zijn dan precies handige tips? We hebben er enkele met betrekking tot de cv-ketel voor je verzameld.

Kies voor onderhoud

Heb je nog een prima cv-ketel? Dan is het natuurlijk niet direct noodzakelijk om deze te laten vervangen. Wel is het zo dat een cv-ketel na verloop van tijd een stuk minder effectief wordt. Door middel van onderhoud is dat eenvoudig op te lossen. Het is aan te raden om hiervoor contact op te nemen met een vakman. Wanneer je langer gebruik maakt van een cv-ketel, ontstaat er een hoop stof binnen in de ketel. Deze gaat daardoor minder werken. Dankzij onderhoud is het eenvoudig om dat stof te verwijderen. Daarbij wordt ook direct gekeken of er bepaalde onderdelen versleten zijn en vervangen moeten worden. Het is van groot belang om de cv-ketel met regelmaat door een vakman na te laten kijken.

Schaf een nieuwe cv-ketel aan

Wist je dat een cv-ketel meer verbruikt naarmate deze ouder wordt? Hoewel de gemiddelde levensduur van zo’n ketel meestal rond de vijftien jaar ligt, is het toch verstandig om deze eerder te vervangen voor een nieuwe. De ontwikkelingen staan namelijk niet stil en de nieuwe cv-ketels die worden ontwikkeld hebben een veel hoger rendement. Daardoor verbruiken ze ook een stuk minder energie. Wanneer je dus kiest voor een nieuwe ketel, bespaar je flink op de verbruik kosten. Je hebt de prijs voor een nieuwe ketel dus binnen de kortste keren terug verdiend. Beschik je bijvoorbeeld nog over een afzonderlijke cv-ketel en afzonderlijke boiler? Dan kun je het beste snel overstappen naar een zogeheten combiketel. Daarmee bespaar je namelijk heel veel geld op zowel het onderhoud als het verbruik.

Kies voor professioneel advies

Denk je dat de cv-ketel een veel te laag rendement levert? Dan kun je kiezen voor zowel onderhoud als een nieuwe ketel. Het is lang niet altijd even eenvoudig om hierin een keuze maken. Daarnaast is het ook nog eens lastig om te controleren of het hoge energieverbruik wel degelijk door de cv-ketel komt. Het is dan ook verstandig om altijd de beste loodgieter Amsterdam in te schakelen. Deze kan namelijk alles nakijken en vervolgens een goed advies geven. Een specialist kan niet alleen kijken welke keuze voor jou het beste is, maar ook nog eens advies geven over welke cv-ketel je het beste kunt kopen wanneer de oude aan vervanging toe is. Dat kan namelijk per situatie sterk verschillen. Daarnaast kun je bij een vakman met al je vragen terecht en dat is vaak wel zo handig. Zo kom je bijvoorbeeld eenvoudig te weten hoe je in de winter zoveel mogelijk geld kunt besparen door de ketel effectief te gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button