Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
030 227 18 73

WIL JE EEN LEKDETECTIE UIT LATEN VOEREN?

Geef een omschrijving van de werkzaamheden, dan sturen we je een gratis offerteU ontvangt gratis de offerte!

24/7 DIRECTE HULP

Wij zijn 24/7 bereikbaar en dus kunnen wij de klus op elk moment van de dag klaren. Heb je behoefte aan een loodgieter die ’s nachts langskomt? Neem contact met ons op.

SCHERPE PRIJZEN & SNEL

LoodgieterinAmsterdam.com is zeer snel ter plaatse en is enorm flexibel. Vandaag een lekkage in huis = direct opgelost. Door onze goede logistiek zijn we in staat om snel te schakelen!

ALTIJD CORRECT ADVIES

Wij zijn lid van Uneto-VNI, hierdoor ben je altijd verzekerd van garantie en kwaliteit. Daarnaast werken we met de beste vakmannen in Amsterdam en omstreken. Nog een reden dus om ons te bellen!

Wat zeggen onze klanten over ons?

Snelle en goede service. Waren direct dezelfde dag nog bij ons aanwezig om de CV-ketel te vervangen. Erg fijn omdat het koud werd in huis zonder een werkende CV ketel. Nogmaals bedankt!

Maartje Heeffer

Een tijd lang liep het water in de WC van ons studentenhuis niet meer weg. Erg smerig natuurlijk, maar niemand wilde het gaan proberen te verhelpen. Gelukkig heeft LoodgieterinAmsterdam.com de WC snel en vakkundig gemaakt.

Mark Huijsmans

Goed geholpen door loodgieterinAmsterdam.com. Waren snel te plaatsen en zijn zeer vakkundig. Binnen 30 minuten was mijn lekkage opgelost. Dankjewel!

Dirk de Vries

Goed loodgietersbedrijf! Erg tevreden over de loodgieters en zeker over de snelheid. Ik heb zelf enigzins wat ervaring met het ontstoppen van douches, maar ik laat het voortaan liever aan LoodgieterinAmsterdam.com over!

Marieke Vesters
plumber2
Heb je behoefte aan een lekdetectie?

24/7 DIRECTE HULP

VOORDELIG EN SNEL

ALTIJD CORRECT ADVIES

Bel ons voor gratis advies of een offerte op maat

Wie zijn wij?

Wij specialiseren ons in het ontstoppen van verstoppingen, het repareren van lekkages en het keuren en vervangen van CV ketels.

Inmiddels hebben wij al 15 jaar ervaring in het loodgieterswereldje. Vandaar dat alle onze loodgieters veel ervaring hebben met de meest uiteenlopende problemen. Geen klus is ons te groot of te moeilijk. Wij werken alleen met ervaren, vakkundige en professionele loodgieters die allemaal beschikken over de juiste certificaten. Daarnaast zijn wij vaak goedkoper en sneller te plaatsen dan andere loodgietersbedrijven.

Neem vandaag nog contact met ons op door te bellen naar: 020 – 261 13 00

Vandaag nog een loodgieter nodig? Bel 020 – 261 13 00

Lekdetectie

Het opsporen van lekkages. Echt een vervelend probleem, is een waterlek. Het is altijd van groot belang dat er heel snel wordt ingegrepen, want een lekkage van 0,5 mm kan zorgen voor maar liefst 20 liter waterverlies per uur. Grijp je snel genoeg in, voorkom je aantasting van de constructie. Daarnaast voorkom je ook het oplopen van: roestvorming, waterschade of schimmel. Een lekkage op zich is al een vervelend probleem, onderneem dus snel actie om ergere schade te beperken.

Lekdetectie te laat opmerken

Vaak merkt men de lek pas op wanneer er schade zichtbaar wordt, bijvoorbeeld: aan het plafond, de vloer of aan de muren. Je kunt al een lekdetectie laten uitvoeren bij het merken van vochtige muren, een oplopende waterfactuur of vocht –of schimmelplekken.

Je kunt zelf aan de slag, als je een waterlek vermoedt

  • Je kunt alle zichtbare leidingen controleren of je de lek tegenkomt. Begin bij die leidingen goed na te gaan of je hierbij vocht, roest of kalksporen tegenkomt. Veeg langs allemaal met een droog doekje of (wc/keuken)papier.
  • Dezelfde procedure kun je toepassen als je vloerverwarming hebt. Dit doe je op de plek van de groepenverdeling van de vloerverwarming. Ook hier kijk je uit naar vocht -, kalk –en roestsporen.

Ontdek je de lekkage tijdens het opsporen en ligt die bij een aansluitpunt van de leiding, kun je die voorzichtig met een tang of sleutel proberen aan te draaien. Vervolgens controleer je dagelijks of de lekkage en de sporen zijn verminderd.

Heb je de lekkage kunnen opsporen en lukt het niet zelf op te lossen, kunt u ons nog altijd een belletje geven om dat snel en deskundig te verhelpen. Het kan trouwens zijn dat de roest te ver gevorderd is en een stuk van de leiding vernieuwd moet worden.

Opsporen van lekkage

lekdetectieVoor de moeilijk te bereiken plekken: in muren, vloeren en dergelijke maken wij gebruik van verschillende niet-schadelijke technieken. Als je met een loodgieter in zee gaat, die niet over zulk apparatuur beschikt, riskeer je dat er onnodig open gebroken wordt voor de reparatie. Doordat wij van loodgieterinamsterdam jarenlange ervaring hebben en gebruik maken van de modernste apparatuur en geavanceerde technieken, kunnen wij de lekkage snel en nauwkeurig opsporen. Er hoeft dus niet onnodig opengeslagen te worden, dus is een kleine opening voldoende voor de reparatie. Hetzij van de waterleiding, de afvoer of aan het dak.

Uitleg van toegepaste methodes

De gekwalificeerde technici van loodgieterinamsterdam voeren een deskundig onderzoek uit om de oorzaak van de grootste tot de kleinste lekkages te lokaliseren. Er worden hiervoor meerdere opsporingstechnieken ingezet, om zodoende bepaalde oorzaken uit te sluiten. Na zo een uitgebreid onderzoek kan dus heel precies de plek van de lekkage aangeduid worden.

De methodes:

  • Akoestisch

De akoestische meting, of wel geluidsmeting, maakt het luisteren naar mogelijke afwijkende geluiden in leidingen mogelijk. Dit is onze meest gebruikte manier om een lekkage op te sporen, omdat deze werkt bij hoofdleidingen, warm en koud waterleidingen en ook bij verwarmingsbuizen.

  • Endoscopie

Deze methode gebruiken wij om vochtproblemen in spouwmuren, ondervloeren en onder douchebakken op te sporen. Deze techniek is bijzonder nuttig, aangezien wij met de mini-camera op plekken kunnen komen die normaal gesproken afgebroken zouden worden, om te onderzoeken.

  • Thermografie

Deze techniek houdt in dat met een infraroodcamera snel gezien kan worden als: er een waterlekkage is in verwarmingsbuizen, er warmteverlies en lekkages zijn in platte geïsoleerde daken.

  • Traceergas

Deze methode wordt toegepast om kleine lekkages in de waterleiding, die met de andere methoden over het hoofd kunnen worden gezien, op te sporen. Wij laten in dit geval een veilig gas in de leiding stromen, die bij de lekkage naar buiten komt.

De eerder genoemde methodes worden toegepast om grotere oppervlakten te scannen. Gelukkig zijn deze manieren om waterlekken op te sporen erg gemoderniseerd, door het gebruik van warmtebeeld- of infraroodtechnologie. Door de waar te nemen kleurverschillen zijn de exacte plekken van de lekkages zichtbaar, met als voordeel dat de schade tot een minimum beperkt kan worden.

  • Sonde

Een sonde biedt ook de mogelijkheid een lek op te sporen. Bij deze methode, zonder al te invasief in te grijpen, wordt er een kijkje genomen in de leidingen door middel van het vastleggen van videobeelden.

  • Hygrometrie

Deze methoden houdt min of meer het meten van relatieve vochtigheid in muren en materialen in. Door de hogere vochtigheidsgraad zal de plek van de lekkage uitsteken.

Wij raden aan, bij het vermoeden of constateren van een lekkage, een expert in te schakelen. Het is namelijk zo dat je meer schade, dan er voorheen was, kan aanrichten als je niet met de nodige expertise aan de slag gaat.

Vraag vrijblijvend een offerte bij LoodgieterinAmsterdam aan.

Lees meer
Call Now Button