Heb je direct hulp nodig? Bel nu!
020 - 261 13 00

LAST VAN EEN DAKLEKKAGE?

Geef een omschrijving van de werkzaamheden, dan sturen we je een gratis offerteU ontvangt gratis de offerte!

24/7 DIRECTE HULP

Wij zijn 24/7 bereikbaar en dus kunnen wij de klus op elk moment van de dag klaren. Heb je behoefte aan een loodgieter die ’s nachts langskomt? Neem contact met ons op.

SCHERPE PRIJZEN & SNEL

LoodgieterinAmsterdam.com is zeer snel ter plaatse en is enorm flexibel. Vandaag een lekkage in huis = direct opgelost. Door onze goede logistiek zijn we in staat om snel te schakelen!

ALTIJD CORRECT ADVIES

Wij zijn lid van Uneto-VNI, hierdoor ben je altijd verzekerd van garantie en kwaliteit. Daarnaast werken we met de beste vakmannen in Amsterdam en omstreken. Nog een reden dus om ons te bellen!

Wat zeggen onze klanten over ons?

Goed loodgietersbedrijf! Erg tevreden over de loodgieters en zeker over de snelheid. Ik heb zelf enigzins wat ervaring met het ontstoppen van douches, maar ik laat het voortaan liever aan LoodgieterinAmsterdam.com over!

Marieke Vesters

Goed geholpen door loodgieterinAmsterdam.com. Waren snel te plaatsen en zijn zeer vakkundig. Binnen 30 minuten was mijn lekkage opgelost. Dankjewel!

Dirk de Vries

Een tijd lang liep het water in de WC van ons studentenhuis niet meer weg. Erg smerig natuurlijk, maar niemand wilde het gaan proberen te verhelpen. Gelukkig heeft LoodgieterinAmsterdam.com de WC snel en vakkundig gemaakt.

Mark Huijsmans

Snelle en goede service. Waren direct dezelfde dag nog bij ons aanwezig om de CV-ketel te vervangen. Erg fijn omdat het koud werd in huis zonder een werkende CV ketel. Nogmaals bedankt!

Maartje Heeffer
plumber2

Last van een daklekkage?

24/7 DIRECTE HULP

VOORDELIG EN SNEL

ALTIJD CORRECT ADVIES

Bel ons voor gratis advies of een offerte op maat

Wie zijn wij?

Wij specialiseren ons in het ontstoppen van verstoppingen, het repareren van lekkages en het keuren en vervangen van CV ketels.

Inmiddels hebben wij al 15 jaar ervaring in het loodgieterswereldje. Vandaar dat alle onze loodgieters veel ervaring hebben met de meest uiteenlopende problemen. Geen klus is ons te groot of te moeilijk. Wij werken alleen met ervaren, vakkundige en professionele loodgieters die allemaal beschikken over de juiste certificaten. Daarnaast zijn wij vaak goedkoper en sneller te plaatsen dan andere loodgietersbedrijven.

Neem vandaag nog contact met ons op door te bellen naar: 020 – 261 13 00

Vandaag nog een loodgieter nodig? Bel 020 – 261 13 00

Dak lekkage

Een dak lekkage is niet zo moeilijk te verhelpen als het lijkt. De opsporing van zo een lekkage kan een uitdaging zijn, want hoe kleiner het gat hoe moeilijker die op te sporen is.

 

Een lekkend dak heeft als gevolg dat jouw woning waterschade aan de binnenkant zal krijgen, een situatie die jij zeker liever voorkomt.

Je leest hier meer over dak lekkage en het repareren.

Hoe herken je een lek aan het dak?

DaklekkageElk type dak kan last van lekkage krijgen, dus zeker ook een plat dak, een dakpannen dak, van woningen en van schuren. Bij een dakpannen dak kan het lood van schoorsteen uitgedroogd of gescheurd zijn en loopt het water tussen de muur en dak naar binnen. Om zo een lekkage op te lossen, zal het dak lood vervangen moeten worden.

Bij dakbedekking van een plat dak kunnen bijvoorbeeld de naden, die over elkaar vast gebrand zijn, openspringen en uitdrogen. Zodoende kan bij hevige regenval het water langs de dakisolatie naar het plafond de woonkamer binnenstromen.

Wanneer je de gele kringen op het plafond aantreft, ben je eigenlijk al laat met de aanpak.

Voor een kleine lekkage is het gebruik van een vloeibare dakbedekking vaak een snelle en simpele, maar slechts een tijdelijke oplossing.

Je kunt van ons altijd verwachten dat wij de werkzaamheden worden gestart met een grondige inspectie van het dak, zodat niet alleen de oorzaak van de lekkage gevonden wordt. Dit wordt gedaan om je beter te kunnen adviseren en informeren over de algehele conditie van het dak.

Oorzaken van een daklekkage

De oorzaak van een lek kan vaak gezocht worden bij een verstopte dakgoot, verschoven of kapotte dakpannen of gescheurd dak lood.

Het vervelende van een daklekkage is:

 • Dat deze pas te zien komt wanneer er al schade in je woning is ontstaan.
 • Dat de plek die zichtbaar wordt, vaak niet de plek is waar de lekkage boven zit.

Het komt ook voor dat de oorspronkelijke lekkage aan het dak helemaal aan de andere kant van je huis zit, terwijl het water onder het dakbeschot en isolatie naar de andere kant van het huis doorloopt.

Meerdere oorzaken van daklekkage

 • Lekkage bij de schoorsteen
 • Het dak van de buren lekt
 • Dak van de uitbouw
 • Slechte aansluiting van regenpijp en dak doorvoer
 • Dak lood gescheurd

Reparatie

Om een lek te dichten zal er snel gehandeld moeten worden.

Wij bekijken hoe dit aan te pakken en te repareren.

 • Zorg voor emmers voor wateropvang.
 • Een noodreparatie plat dak setje met plastic zeil.
 • Dakleer voor als een groot gat gedicht moet worden.
 • Een goede dakdekker.

Het verschil in werken aan een plat dak tegenover een hellende.

 • Op een plat dak neemt het zoeken naar een lekkage veel meer tijd in beslag.
 • Wateroverlast op een hellend dakpannen dak vormt haast geen probleem bij het verhelpen van een lekkage.
 • Doordat een kapot of verschoven dakpan duidelijk te zien is, neemt het zoeken naar het probleem minder tijd in beslag op een hellend dak en is die dus ook sneller opgelost.

Dek lekkages zijn simpel opgelost met vloeibare dakbedekking, vooral op een plat dak.

Reparatie tijdig aanpakken

Dak lekkages zorgen voor onaangename leefomstandigheden en kunnen als gevolg hebben:

 • Een blijvende natte isolatie.
 • Schimmel
 • Kortsluiting
 • Koudebruggen
 • Dat er rot ontstaat, waardoor je misschien onnodig het dak helemaal moet vervangen.

Het komt wel eens voor dat een compleet nieuw dak plakken je goedkoper uitkomt dan een gat dichten of een oude dakbedekking laten vervangen. Er kunnen soms uren in gaan zitten, zoeken naar een lekkage in het dak, zodoende lopen de kosten ook aardig op.

Het maakt niet uit wat voor soort dak je hebt, elk type dak heeft een manier van oplossen. Daarom is van zeer groot belang dat je met een erkend gespecialiseerd bedrijf als loodgieterinamsterdam, met 40 jaar ervaring, werkt. Wij garanderen uitstekende kwaliteit en een snelle service, tegen scherpe prijzen.

Lees meer
Call Now Button